domov Zavod za računalniško izobraževanje Ljubljana
Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana

telefon: 064 180 553
Elektronski naslov: info.zri@zri.si

Kazalo:
Gibanje ustvarjalnosti...
Kotiček učencev...
ZRI - Računalniški pouk mladine ...
ZRI - Izobraževanje odraslih
ZRI - Novice...
ZRI - Izobraževanje odraslih
ZRI - O Zavodu...
Reference...
ZRI - Poletne šole
Poletne šole v preteklih letih

PROGRAMIRANJE ZA IZKUŠENE 2024 - POLETNA RAZISKOVALNA ŠOLA PROGRAMIRANJA

Poletna raziskovalna šola programiranja, ki jo izvajamo že več let v sodelovanju s Sinel, d.o.o., je namenjena mladini od 10 do 19 let, ki jo veseli računalniško programiranje. Izvedli jo bomo v Ljubljani v naših učilnicah na Pržanu (zadnja postaja mestnega avtobusa št. 7). Udeleženci poletne šole bodo imeli dnevno 6 - 8 pedagoških ur računalniškega pouka, računalniških vaj in samostojnega raziskovalnega dela (po en udeleženec na računalnik).

Poletno šolo izvajamo v dveh terminih:

  1. V prvem tednu julija, od ponedeljka, 1. julija 2024, do petka, 5. julija 2024 z zaključkom in predstavitvijo rezultatov v petek ob 17. uri. (že izvedeno: Rezultati)
  2. V zadnjem tednu počitnic v avgustu od 26. avgusta do petka 30. avgusta 2024, z zaključkom in predstavitvijo rezultatov v petek ob 17. uri. (Kapacitete za udeležbo so zapolnjene. Izjemoma je še možna udeležba za priprave na mednarodna tekmovanja)
Za udeležbo je potrebno ustrezno predznanje programiranja v programskem jeziku logo, pascal, C oz. C++ ali python.

PROGRAMSKE USMERITVE:

Objektno programiranje: Osnove objektnega programiranja v vsaj enem izmed programskih jezikov logo, pascal (Lazarus), C, C++, python ter načrtovanje in izdelava objektno zasnovanih programov. Delo je organizirano po skupinah glede na predznanje udeležencev. Na poletni šoli bomo imeli tudi priprave, za tekmovalce, ki bodo Slovenijo zastopali na mednarodnih tekmovanjih iz informatike.

Delavnice: V okviru programa programiranja bodo učenci izbirali še vsebine naslednjih delavnic: Robotika in procesno programiranje, računalniške komunikacije, programiranje in oblikovanje v svetovnem spletu.

Udeleženci bodo lahko sodelovali pri računalniškem pouku tudi med šolskim letom!

Informacije in prijave:

Prijave sprejemamo po pošti na naš naslov: Zavod za računalniško izobraževanje Ljubljana, Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana.

Dodatne informacije Vam lahko posredujemo po elektronski pošti: info.zri@zri.si in po telefonu št. 064 180 553.

Ponudba velja do zasedbe delovnih mest (20).

Valid HTML 4.01! Stanje usklajeno: 9.07.2024