domov Zavod za računalniško izobraževanje Ljubljana
Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana

telefon: 064 180 553
Elektronski naslov: info.zri@zri.si

Kazalo:
Gibanje ustvarjalnosti...
Kotiček učencev...
ZRI - Izobraževanje odraslih
ZRI - Novice...
ZRI - Izobraževanje odraslih
ZRI - O Zavodu...
ZRI - Poletne šole...
Reference...
ZRI - Računalniški pouk mladine
ZRI - prilagotitve Covid 19
Mladinska šola računalništva v šolskem letu 2023/2024
Prijavnica za računalniški pouk
ZRI - Urnik pouka

Zaključek pouka in vpis v novo šolsko leto in poletno raziskovalno šolo.

V skladu s šolskim koledarjem zaključujemo redni pouk v šolskem letu 2023/2024 po urniku: 24. 5. 2024 (skupine ob petkih), 28. 5. 2024 (skupine ob torkih), 30. 5. 2024 (skupine ob četrtkih) in 3. 6. 2024 (skupine ob ponedeljkih),

Stanje vpisa na poletno šolo:
1. izmena od 1. do 5. 7. 2024 ima zapolnjene vse kapacitete in vpis žal ni več mogoč,
2. izmena od 26. do 30. 8. 2024 ima na voljo še nekaj mest.

Vpis v naslednje šolsko leto poteka nemoteno in priporočamo, da nam interesnti čim prej posredujete svoje prijave, da Vas uvrstimo v evidenco.


Obvestilo o vpisu na poletno šolo in za naslednje šolsko leto

Pri Zavodu za računalniško izobraževanje Ljubljana je z mesecem aprilom že možen vpis na poletne šole in predvpis za naslednje šolsko leto.

Objavljen je razpis za poletne šole programiranja v poletju 2024. Informacije so na naslovu: ZRI - Poletne šole. Kandidate prosimo, da se nam čim prej javijo, da se skupaj pripravimo na ustrezen projekt.

Razpis za pouk programiranja v naslednjem šolskem letu pri Zavodu za računalniško izobraževanja Ljubljana je objavljen na naslovu: Mladinske šole računalništva. Razpis poteka do zasedbe delovnih mest. Vsem dosedanjim učencem in novim kandidatom priporočamo, da oddajo prijavo in še pred koncem maja in si tako zagotovijo prednost za mesto v ustrezni skupini.

Prosimo, če obvestilo posredujete tudi takim znancem ali prijateljem, ki bi jim ta informacija koristila.


Državna tekmovanja šolskem letu 2023/2024

Naši učenci so nas ponovno razveselili z odličnim znanjem, ki so ga prikazali na državnih tekmovanjih iz programiranja in informatike. ponovno so prejeli večino prizanj po tekmovalnih skupinah na državnih tekmovanjih in drugih tekmovanjih v tem šolskem letu.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za prikazano znanje in se skupaj z njimi veselimo njihovih dosežkov.


Eva je vodila razgovor v oddaji Infodrom

V petek, 16. 2. 2024 je Eva v oddaji Infodrom, ki je na sporedu vsak petek ob 15.50, vodila razgovor s strokovnjakinjo za kibernetsko varnost Kristino Batistič. Oddajo si lahko ogledate na naslovu https://365.rtvslo.si/arhiv/infodrom/175023667 (Prispevek o kibernetski varnosti je na sporedu 8 minut po začetku oddaje).


Rezultati mednarodnih tekmovanj v letu 2023

Veliko naših učencev se je uvrstilo v ekipe Republike Slovenije na mednarodnih tekmovanjih.

Medalja in dobre uvrstitve na balkanski olimpiadi (BOI)

Od 29. oktobra do 2. novembra je bila v Mariboru Balkanska olimpiada iz informatike (BOI) z najboljišmi tekmovalci 17. držav. Slovenija je kot gostiteljica nastopila z dvema ekipama, torej skupno 8 tekmovalcev, med katerimi je bilo kar 5 naših učencev. Gostitelji so pripravili dobro organiziran dogodek, ki je bil prijeten za tekmovalce. Jakob je ponovno osvojil bronasto medaljo, Luka in Brest pa sta prejela priznanji za dober rezultat. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za prikazano znanje. Več https://prvi.rtvslo.si/podkast/gymnasium/47/174999695

Jakob je ponovno dosegel bronasto medaljo na mednarodni olimpiadi (IOI)

Od 28. avgusta do 4. septembra 2023 je bila na Madžarskem 35. mednatodna olimpiada (IOI), kjer je Jakob prejel bronasto medaljo, za katero mu iz srca čestitamo. Za prikazano znanje čestitamo tudi drugim udeležencem olimpiade, ki so vsi izboljšali svoje dosedanje rezultate s podobnih tekmovanj.

Dobra uvrstitev na srednje evropski olimpiadi (CEOI)

Od 13. do 19. avgusta je bila v Nemčiji srednje evropska olimpiada. V ekipi Slovenije sta najboljše rezultate prejela naša učenca Jakob in Luka in jima zato čestitamo. Za prikazano znanje čestitamo tudi drugim udeležencem olimpiade.

Dobra uvrstitev na dekliški evropski olimpiadi (EGOI)

Od 15. do 21. julija je bila na Švedskem dekliška evropska olinmpiada. Slovenijo sta zastopali Slovenijo zastopali Lara in Špela, ki sta prikazali dobro znanje in jima zato čestitamo.

Dobra uvrstitev na evropski juniorski olimpiadi (EJOI)

Od 8. do 14. septembra je bila v Gruziji evropska juniorska olinmpiada. Na tekmovanju tekmovalcev do 15 let so Domen, Gregor, Bor in Gal so spoznali mednarodno konkurenco in so se potrudili in jim zato čestitamo.


Urnik pouka v šolskem letu 2023/2024

V tekočem šolskem letu izvajamo pouk po spodnjem urniku.

Ponedeljek (pouk na daljavo):
 • 16.00 starejši osnovnošolci in ločeno mlajši osnovnošolci - logo
 • 17.00 srednješolci - nadaljevalci
 • 18.00 starejši osnovnošolci začetniki in ločeno srednješolci
Torek (v učilnici na našem sedežu):
 • 16.00 srednješolci - nadaljevalci in ločeno mlajši osnovnošolci
 • 17.00 osnovnošolci in ločeno srednješolci
 • 18.00 starejši osnovnošolci - nadaljevalci in ločeno mlajši osnovnošolci
Četrtek (v učilnici na našem sedežu):
 • 16.00 srednješolci (skupina na daljavo)
 • 17.00 srednješolci - nadaljevalci
 • 18.00 ločeno mlajši in starejši osnovnošolci - začetniki (logo, pascal)
Petek (pouk na daljavo):
 • 16.00 starejši osnovnošolci in ločeno mlajši osnovnošolci - logo
 • 17.00 srednješolci in ločeno mlajši osnovnošolci - logo
 • 18.00 srednješolci (nadaljevalci)

Zaradi spremenjenih potreb učencev lahko ustrezno spremenimo urnik pouka.


Informacije o pouku

Prosimo, da nam vprašanja v zvezi s poukom posredujete po elektronski pošti: info.zri@zri.si in po želji sporočite številko za povratni klic. V času pouka v učilnicah ali na daljavo večinoma ne moremo odgovarjati na telefonske klice.


Prispevek o Benjaminovi zlati medalji na IOI

V torek, 6. 9. 2022 približno ob 20.30 je bil na prvem programu Televizije Slovenije v oddaji Slovenska kronika objavljen prispevek o našem učencu Benjaminu in njegovi poti do zlate medalje na IOI. Slovenska kronika - zadnji prispevek.
Prispevek


Rezultati mednarodnih tekmovanj v letu 2022

Veliko naših učencev se je uvrstilo v ekipe Republike Slovenije na mednarodnih tekmovanjih. Le te letos še niso zaključena in objavljamo rezultate lanskih tekmovanj.

Benjamin je dosegel zlato medaljo na mednatodni olimpiadi (IOI)

Od 7. do 15. avgusta 2022 je bila v Indoneziji 34. mednatodna olimpiada (IOI), kjer je Benjamin prejel zlato medaljo. Čestitamo mu za prvo zlato medaljo slovenskih tekmovalcev na tem mednarodnem tekmovanju. Za prikazano znanje čestitamo tudi drugim udeležencem olimpiade.

Še srebro in bron na srednje evropski olimpiadi (CEOI)

Veseli smo bili tudi novice, da sta oba naša učenca v slovenski ekipi na Srednje evropski mednarodni olimpiadi v Varaždinu prejela medalji. Benjamin je prejel srebrno, Jakob pa bronasto medaljo. Za prikazano znanje čestitamo tudi drugim udeležencem olimpiade.


Dosežki na mednarodnih tekmovanjih iz informatike v preteklih letih

Zaradi ukrepov povezanih s širjenjem korona virusa so bila v letu 2021 vsa mednarodna tekmovanja prestavljena v virtualno okolje v drugih terminih, kot je bilo sprva načrtovano.

Mednarodna dekliška olimpiada

V letu 2021 je bila prvič izvedena evropska dekliška olimpiada za močnim zastopstvom gostujočih držav. Slovenijo so zastopale naše učenke Nadezhda, Ella in Lara, ki so dosegle solidne uvrstitve.

Mednarodna olimpiada (IOI)

Slovenska ekipa Benjamin, Matija, Domen in Lan, je bila letos zelo uspešna. Benjamin in Matija sta prejela srebrni, Domen pa bronasto odličje. Za ta uspeh vsem iskreno čestitamo, še posebej pa Benjaminu za zelo visoko število osvojenih točk.

Evropska juniorska olimpiada (EJOI)

Zadnje dni avgusta, se je 6 naših učenk in učencev (Hana, Peter, Enej, Julijan, Nejc in Andraž) udeležilo razširjenega evropskega tekmovanja za tekmovalce do 15 let starosti. Vsi tekmovalci so prejeli točke na tem zelo zahtevnem tekmovanju in jim zato iz srca čestitamo.

Srednjeevropska olimpiada (IOI)

Slovenska ekipa Benjamin, Jakob, Matija in Domen, je bila letos zelo uspešna na tekmovanju, ki ga je organizirala Hrvaška v prvih dneh septembra. Benjamin je prejel srebrno odličje. Za ta uspeh vsem iskreno čestitamo, še posebej pa Benjaminu in Jakobu za zelo visoko število osvojenih točk.

Balkanska olimpiada (BOI)

Od 24 do 29. novembra 2021 je bila v organizaciji Bolgarije Balkanska olimpiada, kjer je bil med vsemi predstavniki sodelujočih držav najboljši naš učenec Benjamin Bajd. Vsi mu iskreno čestitamo za ta rezultat.


Druga obvestila

Obvestila o spremembah urnika, nadomeščanju pouka in druga nujna ali enkratna obvestila objavljamo tudi na strani Novice

Valid HTML 4.01! Stanje usklajeno: 26.09.2020