domov Zavod za računalniško izobraževanje Ljubljana
Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana

telefon: (01) 5190-828
Elektronski naslov: info.zri@zri.si

Kazalo:
Gibanje ustvarjalnosti...
Kotiček učencev...
ZRI - Računalniški pouk mladine ...
ZRI - Izobraževanje odraslih
ZRI - Izobraževanje odraslih
ZRI - O Zavodu...
ZRI - Poletne šole...
Reference...
ZRI - Novice

Novice povezane z dejavnostjo in rezultati tekmovanj

Vpis za šolsko leto 2022/2023

Vpis Mladinske šole računalništva za šolsko leto 2022/2023 je v polnem teku. Nekateri dosedanji učenci, ki bodo nadaljevali pouk, so že oddali prijavnice, preostale prosimo, da nam jih pošljejo čim prej, da jim lahko zagotovimo mesto v želeni skupini.

Nove kandidate za vpis v šolskem letu 2022/2023 vabimo, da se nam čim prej javijo (npr. po elektronski pošti), da jim v mesecu septembru lahko omogočimo preizkusne ure pred začetkom rednega pouka.


Poletni programi

Za prvo izmeno poletne raziskovalne šole programiranja smo že zapolnili skoraj vsa razpoložljiva mesta, za drugo izmeno poletne šole je trenutno na voljo še dovolj mest. Prijave so sprejemamo po elektronski pošti.


Zaključek šolskega leta 2021/2022

V kratkem bomo izpolnili predpisano število ur pouka in tako smo imeli v tednu od 23. 5. 2022 do 27. 5. 2022 zadnje redne ure pouka v šolskem letu 2021/2022. Izjemi so ponedeljkove skupine, ki zaključijo pouk 6. 6. 2022 in tista četrtkova skupina, ki zaradi praznikov nadomešča odpadlo uro.

Od tedaj dalje bomo imeli le še posamezne tematske ure, povezane s pripravo posameznih učencev na poletno šolo ali na mednarodna tekmovanja.

Učencem, ki bodo nadaljevali s poukom v naslednjem šolskem letu svetujemo, da nam prijavo posredujejo še pred počitnicami, da jim zagotovimo mesto v ustrezni skupini.


Urnik pouka v šolskem letu 2022/2023

Podrobni urnik bo napravljen in potrjen na sestanku s učenci in njihovimi starši do konca septembra. Pričakujemo podoben urnik, kot je objavljen spodaj in je veljal v šolskem letu 2021/2022.

Ponedeljek:
 • 17.00 srednješolci (nadaljevalci) in ločeno mlajši osnovnošolci - logo
 • 18.00 starejši osnovnošolci - pascal ter ločeno mlajši osnovnošolci - logo
Torek:
 • 17.00 starejši osnovnošolci (pascal) - nadaljevalci
 • 18.00 starejši osnovnošolci (pascal) - začetniki
Četrtek:
 • 16.00 starejši osnovnošolci ter ločeno mlajši osnovnošolci - logo
 • 17.00 srednješolci - nadaljevalci ter ločeno mlajši osnovnošolci - logo
 • 18.00 ločeno mlajši in starejši osnovnošolci - začetniki (logo, pascal)
Petek (pascal in C++):
 • 16.00 starejši osnovnošolci (začetniki in nadaljevalci)
 • 17.00 srednješolci (nadaljevalci II.)
 • 18.00 srednješolci (nadaljevalci III.)

Rezultati mednarodnih tekmovanj iz informatike

V letu 2022 še ni bilo mednarodnih tekmovanj. Zaradi ukrepov povezanih s širjenjem korona virusa so bila v letu 2021 vsa mednarodna tekmovanja prestavljena v virtualno okolje v drugih terminih, kot je bilo sprva načrtovano.

Mednarodna dekliška olimpiada

Letos je bila prvič izvedena evropska dekliška olimpiada za močnim zastopstvom gostujočih držav. Slovenijo so zastopale naše učenke Nadezhda, Ella in Lara, ki so dosegle solidne uvrstitve.

Mednarodna olimpiada (IOI)

Slovenska ekipa Benjamin, Matija, Domen in Lan, je bila letos zelo uspešna. Benjamin in Matija sta prejela srebrni, Domen pa bronasto odličje. Za ta uspeh vsem iskreno čestitamo, še posebej pa Benjaminu za zelo visoko število osvojenih točk.

Evropska juniorska olimpiada (EJOI)

Zadnje dni avgusta, se je 6 naših učenk in učencev (Hana, Peter, Enej, Julijan, Nejc in Andraž) udeležilo razširjenega evropskega tekmovanja za tekmovalce do 15 let starosti. Vsi tekmovalci so prejeli točke na tem zelo zahtevnem tekmovanju in jim zato iz srca čestitamo.

Srednjeevropska olimpiada (IOI)

Slovenska ekipa Benjamin, Jakob, Matija in Domen, je bila letos zelo uspešna na tekmovanju, ki ga je organizirala Hrvaška v prvih dneh septembra. Benjamin je prejel srebrno odličje. Za ta uspeh vsem iskreno čestitamo, še posebej pa Benjaminu in Jakobu za zelo visoko število osvojenih točk.

Balkanska olimpiada (BOI)

Od 24 do 29. novembra 2021 je bila v organizaciji Bolgarije Balkanska olimpiada, kjer je bil med vsemi predstavniki sodelujočih držav najboljši naš učenec Benjamin Bajd. Kot nam je znano je to najboljši rezultat slovenskih mladih tekmovalcev na mednarodnih tekmovanjih. Vsi mu iskreno čestitamo za ta rezultat.


Uradne ure za informacije o pouku

V času, ko izvajamo pouk na daljavo, nimamo uradnih ur in Vas prosimo, da nam vsa vprašanja posredujete po elektronski pošti: info.zri@zri.si in po želji sporočite številko za povratni klic.


Izvajanje pouka v pogojih širjenja virusa Covid 19

V preteklih treh šolskih letih nam ni odpadla nobena ura pouka, ker smo bili pripravljeni na pouk na daljavo.

Na podlagi pridobljenih izkušenj imamo stalno pripravljen načrt za izvajanje pouka v primeru nevarnosti širjenja virusa Covid 19. Več: Prilagajanje izvedbe pouka.

Dnevno spremljamo stanje sirjenja okužb virusa Covid 19 in priporočene ukrepe NIJZ in na tej podlagi smo dne 2.9.2021 sprejeli sklep:

 • Od 4. 10. 2021 do preklica bomo redni pouk izvajali izključno na daljavo. To velja za vse učence tudi za tiste, ki so se prijavili na klasično obliko pouka. Pouk bomo izvajali na tak način dokler se število novo okuženih v Sloveniji ne bo drastično zmanjšalo napram sedanjemu stanju.
 • Ko se bodo razmere uredile, bomo za tiste učence, ki to želijo, prešli na delo v učilnice, kar bomo najavili dva tedna pred spremembo in posledično ustrezno in v dogovoru z učenci spremenili urnik.
Glede na umirjanje razmer s koncem šolskega leta do nadaljnjega ukinjamo izključno delo na daljavo in bomo poletne šole izvedli v klasični obliki.

Državna tekmovanja iz programiranja

Naši učenci so bili ponovno zelo uspešni na tekmovanjih

12. 3. 2022 je bilo v organizaciji ZOTKS uspešno izpeljano državno tekmovanje iz programiranja za srednješolce in za osnovnošolce v kategoriji pascal/c/c++. Tekmovanja se je udeležilo mnogo naših učencev, ki so prikazali odlično znanje računalniškega programiranja. Uradni rezultati

26. 3. 2022 je bilo v organizaciji RTK-IJS uspešno izpeljano državno tekmovanje iz programiranja za srednješolce. Naši učenci so ponovno prikazali odlično znanje računalniškega programiranja. Uradni rezultati

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in se veselimo njihovih uspehov.


Rezultati tekmovanj

Rezultati tekmovanj na PUTKA strežniku so na voljo za uporabnike z uporabniškim imenom na PUTKA strežniku

Arhiv rezultatov državnih in drugih tekmovanjValid HTML 4.01! Stanje usklajeno: 24.04.2022