domov Zavod za računalniško izobraževanje Ljubljana
Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana

telefon: (01) 064 180 553
Elektronski naslov: info.zri@zri.si

Kazalo:
Gibanje ustvarjalnosti...
Kotiček učencev...
ZRI - Računalniški pouk mladine ...
ZRI - Izobraževanje odraslih
ZRI - Izobraževanje odraslih
ZRI - O Zavodu...
ZRI - Poletne šole...
Reference...
ZRI - Novice

Novice povezane z dejavnostjo in rezultati tekmovanj

Obvestilo o vpisu na poletno šolo in za naslednje šolsko leto

Pri Zavodu za računalniško izobraževanje Ljubljana je z mesecem aprilom že možen vpis na poletne šole in predvpis za naslednje šolsko leto .

Objavljen je razpis za poletne šole programiranja v poletju 2023. Informacije so na naslovu: ZRI - Poletne šole. Kandidate prosimo, da se nam čim prej javijo, da se skupaj pripravimo na ustrezen projekt.

Razpis za pouk programiranja v naslednjem šolskem letu pri Zavodu za računalniško izobraževanja Ljubljana je objavljen na naslovu: Mladinske šole računalništva. Razpis poteka do zasedbe delovnih mest. Vsem dosedanjim učencem in novim kandidatom priporočamo, da oddajo prijavo in še pred koncem maja in si tako zagotovijo prednost za mesto v ustrezni skupini.

Prosimo, če obvestilo posredujete tudi takim znancem ali prijateljem, ki bi jim ta informacija koristila.


Posebnosti pri pouku v času prvomajskih praznikov

S šolskem koledarjem Zavoda sledimo šolskemu koledarju v Republiki Sloveniji, zato od 27. 4. 2023 do 2. 5. 2023 v skladu s šolskim koledarjem ni pouka.


Državna tekmovanja v mesecu marcu

Naši učenci so nas ponovno razveselili z odličnim znanjem, ki so ga prikazali na državnih tekmovanjih iz programiranja in informatike. Skupaj so tako prejeli nagrade v sedmih tekmovalnih skupinah na tekmovanjih, ki ga organizira ZOTK, v dveh skupinah na RTK/ACM in še v treh drugih kategorijah na tekmovanjih, kjer so nastopili kot posamezniki.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za prikazano znanje in se skupaj z njimi veselimo njihovih dosežkov.


Prispevek o Benjaminovi zlati medalji na IOI

V torek, 6. 9. 2022 približno ob 20.30 je bil na prvem programu Televizije Slovenije v oddaji Slovenska kronika objavljen prispevek o našem učencu Benjaminu in njegovi poti do zlate medalje na IOI. Slovenska kronika - zadnji prispevek.
Prispevek


Rezultati mednarodnih tekmovanj

Benjamin je dosegel zlato medaljo na mednatodni olimpiadi (IOI)

Od 7. do 15. avgusta 2022 je bila v Indoneziji 34. mednatodna olimpiada (IOI), kjer je Benjamin prejel zlato medaljo. Čestitamo mu za prvo zlato medaljo slovenskih tekmovalcev na tem mednarodnem tekmovanju. Za prikazano znanje čestitamo tudi drugim udeležencem olimpiade.

Še srebro in bron na srednje evropski olimpiadi (CEOI)

Veseli smo bili tudi novice, da sta oba naša učenca v slovenski ekipi na Srednje evropski mednarodni olimpiadi v Varaždinu prejela medalji. Benjamin je prejel srebrno, Jakob pa bronasto medaljo. Za prikazano znanje čestitamo tudi drugim udeležencem olimpiade.


Urnik pouka v šolskem letu 2022/2023

Urnik prilagajamo strukturi vpisanih učencev, ki se v času vpisa stalno spreminja in tem spremembam se stalno prilagajamo. Podrobni urnik bo napravljen in potrjen na sestanku s učenci in njihovimi starši do konca septembra, ko se zaključi vpisno obdobje.

Spodaj objavljamo, trenutno načrtovano stanje urnika na dan 25. 9. 2022, kot je bil na voljo učencem za izbiro terminov. Glede na odziv za posamezne termine se lahko urnik do konca vpisnega obdobja še spremeni.

Ponedeljek (pouk na daljavo):
 • 16.00 starejši osnovnošolci - pascal
 • 17.00 srednješolci - nadaljevalci
 • 18.00 starejši osnovnošolci - pascal ter ločeno mlajši osnovnošolci - logo
Torek (v učilnici na našem sedežu):
 • 16.00 srednješolci - nadaljevalci
 • 17.00 srednješolci - nadaljevalci
 • 18.00 starejši osnovnošolci (pascal) - začetniki
Četrtek (v učilnici na našem sedežu):
 • 16.00 srednješolci
 • 17.00 srednješolci - nadaljevalci
 • 18.00 ločeno mlajši in starejši osnovnošolci - začetniki (logo, pascal)
Petek (pouk na daljavo):
 • 16.00 starejši osnovnošolci in ločeno mlajši osnovnošolci - logo
 • 17.00 srednješolci (nadaljevalci II.) in ločeno mlajši osnovnošolci - logo
 • 18.00 srednješolci (nadaljevalci III.)

Informacije o pouku

Prosimo, da nam vprašanja v zvezi s poukom posredujete po elektronski pošti: info.zri@zri.si in po želji sporočite številko za povratni klic. V času pouka v učilnicah ali na daljavo večinoma ne moremo odgovarjati na telefonske klice.


Izvajanje pouka v pogojih širjenja virusa Covid 19

V preteklih treh šolskih letih nam ni odpadla nobena ura pouka, ker smo bili pripravljeni na pouk na daljavo.

Na podlagi pridobljenih izkušenj imamo stalno pripravljen načrt za izvajanje pouka v primeru nevarnosti širjenja virusa Covid 19. Več: Prilagajanje izvedbe pouka.

Dnevno spremljamo stanje sirjenja okužb virusa Covid 19 in če bi se stanje poslabšamo imamo možnost, da lahko na delo na daljavo uvedemo tudi na tiste dni, ko imamo sicer pouk v učilnicah.

Državna tekmovanja iz programiranja

Naši učenci so bili ponovno zelo uspešni na tekmovanjih

12. 3. 2022 je bilo v organizaciji ZOTKS uspešno izpeljano državno tekmovanje iz programiranja za srednješolce in za osnovnošolce v kategoriji pascal/c/c++. Tekmovanja se je udeležilo mnogo naših učencev, ki so prikazali odlično znanje računalniškega programiranja. Uradni rezultati

26. 3. 2022 je bilo v organizaciji RTK-IJS uspešno izpeljano državno tekmovanje iz programiranja za srednješolce. Naši učenci so ponovno prikazali odlično znanje računalniškega programiranja. Uradni rezultati

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in se veselimo njihovih uspehov.


Rezultati mednarodnih tekmovanj iz informatike v lanskem letu

Zaradi ukrepov povezanih s širjenjem korona virusa so bila v letu 2021 vsa mednarodna tekmovanja prestavljena v virtualno okolje v drugih terminih, kot je bilo sprva načrtovano.

Mednarodna dekliška olimpiada

Letos je bila prvič izvedena evropska dekliška olimpiada za močnim zastopstvom gostujočih držav. Slovenijo so zastopale naše učenke Nadezhda, Ella in Lara, ki so dosegle solidne uvrstitve.

Mednarodna olimpiada (IOI)

Slovenska ekipa Benjamin, Matija, Domen in Lan, je bila letos zelo uspešna. Benjamin in Matija sta prejela srebrni, Domen pa bronasto odličje. Za ta uspeh vsem iskreno čestitamo, še posebej pa Benjaminu za zelo visoko število osvojenih točk.

Evropska juniorska olimpiada (EJOI)

Zadnje dni avgusta, se je 6 naših učenk in učencev (Hana, Peter, Enej, Julijan, Nejc in Andraž) udeležilo razširjenega evropskega tekmovanja za tekmovalce do 15 let starosti. Vsi tekmovalci so prejeli točke na tem zelo zahtevnem tekmovanju in jim zato iz srca čestitamo.

Srednjeevropska olimpiada (IOI)

Slovenska ekipa Benjamin, Jakob, Matija in Domen, je bila letos zelo uspešna na tekmovanju, ki ga je organizirala Hrvaška v prvih dneh septembra. Benjamin je prejel srebrno odličje. Za ta uspeh vsem iskreno čestitamo, še posebej pa Benjaminu in Jakobu za zelo visoko število osvojenih točk.

Balkanska olimpiada (BOI)

Od 24 do 29. novembra 2021 je bila v organizaciji Bolgarije Balkanska olimpiada, kjer je bil med vsemi predstavniki sodelujočih držav najboljši naš učenec Benjamin Bajd. Kot nam je znano je to najboljši rezultat slovenskih mladih tekmovalcev na mednarodnih tekmovanjih. Vsi mu iskreno čestitamo za ta rezultat.


Rezultati tekmovanj

Rezultati tekmovanj na PUTKA strežniku so na voljo za uporabnike z uporabniškim imenom na PUTKA strežniku

Arhiv rezultatov državnih in drugih tekmovanjValid HTML 4.01! Stanje usklajeno: 10.04.2023