domov Zavod za računalniško izobraževanje Ljubljana
Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana

telefon: (01) 064 180 553
Elektronski naslov: info.zri@zri.si

Kazalo:
Gibanje ustvarjalnosti...
Kotiček učencev...
ZRI - Računalniški pouk mladine ...
ZRI - Izobraževanje odraslih
ZRI - Izobraževanje odraslih
ZRI - O Zavodu...
ZRI - Poletne šole...
Reference...
ZRI - Novice

Novice povezane z dejavnostjo in rezultati tekmovanj

Prispevek o Benjaminovi zlati medalji na IOI

V torek, 6. 9. 2022 približno ob 20.30 je bil na prvem programu Televizije Slovenije v oddaji Slovenska kronika objavljen prispevek o našem učencu Benjaminu in njegovi poti do zlate medalje na IOI. Slovenska kronika - zadnji prispevek.
Prispevek


Vpis za šolsko leto 2022/2023

Vpis Mladinske šole računalništva za šolsko leto 2022/2023 je v polnem teku. večina dosedanjih učencev, ki bodo nadaljevali pouk, so že oddali prijavnice, preostale prosimo, da nam jih pošljejo takoj, da jim lahko zagotovimo mesto v želeni skupini.

Nove kandidate za vpis v šolskem letu 2022/2023 vabimo, da se nam čim prej javijo (npr. po elektronski pošti), da jim lahko omogočimo preizkusne ure pred začetkom rednega pouka.

Po uspešnem lanskem šolskem letu in poletni šoli smo v letošnjem letu smo uvedli možnost, da lahko učenci izbirajo med poukom v učilnici ali poukom na daljavo. Več informacij je pri opisu urnika.


Rezultati mednarodnih tekmovanj

Benjamin je dosegel zlato medaljo na mednatodni olimpiadi (IOI)

Od 7. do 15. avgusta 2022 je bila v Indoneziji 34. mednatodna olimpiada (IOI), kjer je Benjamin prejel zlato medaljo. Čestitamo mu za prvo zlato medaljo slovenskih tekmovalcev na tem mednarodnem tekmovanju. Za prikazano znanje čestitamo tudi drugim udeležencem olimpiade.

Še srebro in bron na srednje evropski olimpiadi (CEOI)

Veseli smo bili tudi novice, da sta oba naša učenca v slovenski ekipi na Srednje evropski mednarodni olimpiadi v Varaždinu prejela medalji. Benjamin je prejel srebrno, Jakob pa bronasto medaljo. Za prikazano znanje čestitamo tudi drugim udeležencem olimpiade.


Urnik pouka v šolskem letu 2022/2023

Urnik prilagajamo strukturi vpisanih učencev, ki se v času vpisa stalno spreminja in tem spremembam se stalno prilagajamo. Podrobni urnik bo napravljen in potrjen na sestanku s učenci in njihovimi starši do konca septembra, ko se zaključi vpisno obdobje.

Spodaj objavljamo, trenutno načrtovano stanje urnika na dan 18. 9. 2022, ki je napravljen na osnovi napovedi in če se bodo trendi spremenili, se lahko urnik do konca vpisnega obdobja še precej spremeni.

Ponedeljek (pouk na daljavo):
 • 16.00 starejši osnovnošolci - pascal
 • 17.00 srednješolci (nadaljevalci) in ločeno mlajši osnovnošolci - logo
 • 18.00 starejši osnovnošolci - pascal ter ločeno mlajši osnovnošolci - logo
Torek (v učilnici na našem sedežu):
 • 17.00 starejši osnovnošolci (pascal) - nadaljevalci
 • 18.00 starejši osnovnošolci (pascal) - začetniki
Četrtek (v učilnici na našem sedežu):
 • 16.00 starejši osnovnošolci ter ločeno mlajši osnovnošolci - logo
 • 17.00 srednješolci - nadaljevalci ter ločeno mlajši osnovnošolci - logo
 • 18.00 ločeno mlajši in starejši osnovnošolci - začetniki (logo, pascal)
Petek (pouk na daljavo):
 • 16.00 starejši osnovnošolci (začetniki in nadaljevalci)
 • 17.00 srednješolci (nadaljevalci II.)
 • 18.00 srednješolci (nadaljevalci III.)

Informacije o pouku

Prosimo, da nam vprašanja v zvezi s poukom posredujete po elektronski pošti: info.zri@zri.si in po želji sporočite številko za povratni klic. V času pouka v učilnicah ali na daljavo večinoma ne moremo odgovarjati na telefonske klice.


Izvajanje pouka v pogojih širjenja virusa Covid 19

V preteklih treh šolskih letih nam ni odpadla nobena ura pouka, ker smo bili pripravljeni na pouk na daljavo.

Na podlagi pridobljenih izkušenj imamo stalno pripravljen načrt za izvajanje pouka v primeru nevarnosti širjenja virusa Covid 19. Več: Prilagajanje izvedbe pouka.

Dnevno spremljamo stanje sirjenja okužb virusa Covid 19 in če bi se stanje poslabšamo imamo možnost, da lahko na delo na daljavo uvedemo tudi na tiste dni, ko imamo sicer pouk v učilnicah.

Državna tekmovanja iz programiranja

Naši učenci so bili ponovno zelo uspešni na tekmovanjih

12. 3. 2022 je bilo v organizaciji ZOTKS uspešno izpeljano državno tekmovanje iz programiranja za srednješolce in za osnovnošolce v kategoriji pascal/c/c++. Tekmovanja se je udeležilo mnogo naših učencev, ki so prikazali odlično znanje računalniškega programiranja. Uradni rezultati

26. 3. 2022 je bilo v organizaciji RTK-IJS uspešno izpeljano državno tekmovanje iz programiranja za srednješolce. Naši učenci so ponovno prikazali odlično znanje računalniškega programiranja. Uradni rezultati

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in se veselimo njihovih uspehov.


Rezultati mednarodnih tekmovanj iz informatike v lanskem letu

Zaradi ukrepov povezanih s širjenjem korona virusa so bila v letu 2021 vsa mednarodna tekmovanja prestavljena v virtualno okolje v drugih terminih, kot je bilo sprva načrtovano.

Mednarodna dekliška olimpiada

Letos je bila prvič izvedena evropska dekliška olimpiada za močnim zastopstvom gostujočih držav. Slovenijo so zastopale naše učenke Nadezhda, Ella in Lara, ki so dosegle solidne uvrstitve.

Mednarodna olimpiada (IOI)

Slovenska ekipa Benjamin, Matija, Domen in Lan, je bila letos zelo uspešna. Benjamin in Matija sta prejela srebrni, Domen pa bronasto odličje. Za ta uspeh vsem iskreno čestitamo, še posebej pa Benjaminu za zelo visoko število osvojenih točk.

Evropska juniorska olimpiada (EJOI)

Zadnje dni avgusta, se je 6 naših učenk in učencev (Hana, Peter, Enej, Julijan, Nejc in Andraž) udeležilo razširjenega evropskega tekmovanja za tekmovalce do 15 let starosti. Vsi tekmovalci so prejeli točke na tem zelo zahtevnem tekmovanju in jim zato iz srca čestitamo.

Srednjeevropska olimpiada (IOI)

Slovenska ekipa Benjamin, Jakob, Matija in Domen, je bila letos zelo uspešna na tekmovanju, ki ga je organizirala Hrvaška v prvih dneh septembra. Benjamin je prejel srebrno odličje. Za ta uspeh vsem iskreno čestitamo, še posebej pa Benjaminu in Jakobu za zelo visoko število osvojenih točk.

Balkanska olimpiada (BOI)

Od 24 do 29. novembra 2021 je bila v organizaciji Bolgarije Balkanska olimpiada, kjer je bil med vsemi predstavniki sodelujočih držav najboljši naš učenec Benjamin Bajd. Kot nam je znano je to najboljši rezultat slovenskih mladih tekmovalcev na mednarodnih tekmovanjih. Vsi mu iskreno čestitamo za ta rezultat.


Rezultati tekmovanj

Rezultati tekmovanj na PUTKA strežniku so na voljo za uporabnike z uporabniškim imenom na PUTKA strežniku

Arhiv rezultatov državnih in drugih tekmovanjValid HTML 4.01! Stanje usklajeno: 24.04.2022